OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2018. július 17., kedd 14:47

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. július 17., kedd (OS) - DK: Az adósságot a kormánynak is meg kell fizetnie

    Bár a nyár még javában tart, a fűtési szezonra ilyenkor kell készülni, nem akkor, amikor már fázunk. Még kevésbé követendő e téren a kormány példája, amely a múlt télen kétszáz embert hagyott fűtés hiányában megfagyni a saját lakásában, majd a hideg elmúltával, ám a választási kampány véghajrájában jutott eszébe 12 ezer forintos fűtéstámogatást juttatni a háztartásoknak.

Csakhogy ez az ígért juttatás sem érkezett meg mindenhová. Bár a miniszterelnök azt ígérte, hogy a támogatás azoknak is jár, akik nem gázzal fűtenek, a kormányrendelet már csak a vezetékes földgázhálózattal nem rendelkező települések háztartásairól szól. Ez mindössze 29 ezer háztartást jelent, míg a hagyományos fűtésű háztartások száma mintegy 570 ezer. Döntő többségük tehát olyan településeken található, ahol van ugyan gázszolgáltatás, csak azt ezek a háztartások valamilyen okból nem tudják igénybe venni. Ők azok, akik  immár négy hónapja hiába várják a kormányfői ígéret teljesítését.

Abból az 1 milliárd forintból, amivel  a kormány megnövelte a szociális pénzügyi keretet, a szenet vagy fát használó háztartások mindegyikére csak 1754 forint jut a 12 ezer helyett. Eleve eldöntötték tehát, hogy a leginkább rászorulók az ígért támogatás legföljebb egyhetedét kaphatják.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány azt az adósságot, amit ezzel a választási ígérettel magára vállalt, haladéktalanul fizesse meg!

Varju László
alelnök, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.