2018. július 17., kedd 14:47

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. július 17., kedd (OS) - DK: Az adósságot a kormánynak is meg kell fizetnie

    Bár a nyár még javában tart, a fűtési szezonra ilyenkor kell készülni, nem akkor, amikor már fázunk. Még kevésbé követendő e téren a kormány példája, amely a múlt télen kétszáz embert hagyott fűtés hiányában megfagyni a saját lakásában, majd a hideg elmúltával, ám a választási kampány véghajrájában jutott eszébe 12 ezer forintos fűtéstámogatást juttatni a háztartásoknak.

Csakhogy ez az ígért juttatás sem érkezett meg mindenhová. Bár a miniszterelnök azt ígérte, hogy a támogatás azoknak is jár, akik nem gázzal fűtenek, a kormányrendelet már csak a vezetékes földgázhálózattal nem rendelkező települések háztartásairól szól. Ez mindössze 29 ezer háztartást jelent, míg a hagyományos fűtésű háztartások száma mintegy 570 ezer. Döntő többségük tehát olyan településeken található, ahol van ugyan gázszolgáltatás, csak azt ezek a háztartások valamilyen okból nem tudják igénybe venni. Ők azok, akik  immár négy hónapja hiába várják a kormányfői ígéret teljesítését.

Abból az 1 milliárd forintból, amivel  a kormány megnövelte a szociális pénzügyi keretet, a szenet vagy fát használó háztartások mindegyikére csak 1754 forint jut a 12 ezer helyett. Eleve eldöntötték tehát, hogy a leginkább rászorulók az ígért támogatás legföljebb egyhetedét kaphatják.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány azt az adósságot, amit ezzel a választási ígérettel magára vállalt, haladéktalanul fizesse meg!

Varju László
alelnök, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.