OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2024. április 24., szerda 19:15

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. április 24., szerda (OS) - Elfogadta az EP a kormányt elítélő határozatát / Donáth: Amióta nincs EU-s pénz, a koncon marakodnak a Fideszben

    Az Európai Parlament az imént fogadta el a magyar kormányt elítélő határozatát, amelyben felszólítja a Bizottságot, hogy addig ne fizessen uniós pénzt az Orbán-kormánynak, amíg az nem teljesíti maradéktalanul a jogállamisági feltételeket. A határozatot Donáth Anna, a Momentum EP-listavezetőjének módosító indítványaival együtt fogadta el az EP. A jelentés többek között a Varga Judit-féle hangfelvételre is hivatkozik, amely egyértelműen bizonyítja, hogy súlyos problémák vannak a magyar igazságszolgáltatás függetlenségével, és a kormány eddigi állításait nem lehet komolyan venni.

Donáth Anna a módosítóiban arra kérte a Bizottságot, hogy:
ismét fagyasszák be az EU-s pénzek kifizetését,
érjék el a szuverenitásvédelmi törvény felfüggesztését az Európai Unió Bíróságán keresztül,
és tegyenek meg mindent azért, hogy a magyar kormánynak csatlakoznia kelljen az Európai Ügyészséghez.

Donáth ennek kapcsán elmondta:
“Abszurd, hogy az Európai Unió pénzéből folyik az ország putyinizálódása. Ezek a pénzek a magyar embereknek, és nem az oligarcháknak járnak. Amióta elzárultak a pénzcsapok, azóta a Fidesz-világ meg van zavarodva, és a koncon marakodnak. Sok munkánkba telt, hogy elzárjuk a NER üzleti köreinek pénzcsapjait, és nem fogjuk hagyni, hogy újra elsikkaszthassák az uniós forrásokat."

A határozatot 399 igen szavazattal, 117 nem és 28 tartózkodás mellett fogadta el az EP.
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.