2024. április 24., szerda 19:15

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. április 24., szerda (OS) - Elfogadta az EP a kormányt elítélő határozatát / Donáth: Amióta nincs EU-s pénz, a koncon marakodnak a Fideszben

    Az Európai Parlament az imént fogadta el a magyar kormányt elítélő határozatát, amelyben felszólítja a Bizottságot, hogy addig ne fizessen uniós pénzt az Orbán-kormánynak, amíg az nem teljesíti maradéktalanul a jogállamisági feltételeket. A határozatot Donáth Anna, a Momentum EP-listavezetőjének módosító indítványaival együtt fogadta el az EP. A jelentés többek között a Varga Judit-féle hangfelvételre is hivatkozik, amely egyértelműen bizonyítja, hogy súlyos problémák vannak a magyar igazságszolgáltatás függetlenségével, és a kormány eddigi állításait nem lehet komolyan venni.

Donáth Anna a módosítóiban arra kérte a Bizottságot, hogy:
ismét fagyasszák be az EU-s pénzek kifizetését,
érjék el a szuverenitásvédelmi törvény felfüggesztését az Európai Unió Bíróságán keresztül,
és tegyenek meg mindent azért, hogy a magyar kormánynak csatlakoznia kelljen az Európai Ügyészséghez.

Donáth ennek kapcsán elmondta:
“Abszurd, hogy az Európai Unió pénzéből folyik az ország putyinizálódása. Ezek a pénzek a magyar embereknek, és nem az oligarcháknak járnak. Amióta elzárultak a pénzcsapok, azóta a Fidesz-világ meg van zavarodva, és a koncon marakodnak. Sok munkánkba telt, hogy elzárjuk a NER üzleti köreinek pénzcsapjait, és nem fogjuk hagyni, hogy újra elsikkaszthassák az uniós forrásokat."

A határozatot 399 igen szavazattal, 117 nem és 28 tartózkodás mellett fogadta el az EP.
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.