OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2024. március 26., kedd 17:00

A Szikra Mozgalom Egyesület közleménye
    Budapest, 2024. március 26., kedd (OS) - Összesen 27 lakásból és 56 üzletből kergeti el a bérlőit a MÁV a mini-Dubaj miatt – derült ki az állami cég válaszából, amelyet Sudár Orsolya, a Szikra Mozgalom zuglói polgármesterjelöltjének az adatigénylésére küldtek meg.

    Az egész eljárás azért is érdekes, mert a január végén a Közlönyben kihirdetett miniszterelnöki rendelet értelmében az Emirátusok és Magyarország között a tervezett megállapodást első körben a magyar Külügyminiszter előkészíti, majd azt a kormány benyújtja az Országgyűléshez. A külügyminiszter előkészítette és a másik ország külügyminiszterével február 13-án alá is írták a tervezett megállapodást, de azt még be sem nyújtották az Országgyűlés számára. Tehát elfogadott törvény nincs, de a MÁV már február 13-án a felmondó és február 19-én a terület elhagyására felszólító leveleit postázta – derült ki a MÁV az adatigénylésre adott válaszából.

Hova a nagy sietség a MÁV részéről? – kérdezi Sudár. “A MÁV vezetősége a jövő heti lottó számokat is látja, vagy csak azt tudják előre, hogy az Országgyűlés többsége el fogja fogadni a mini-Dubajról szóló törvényjavaslatot?" – tette fel a kérdést a bejegyzésében.

Ha a külügyminiszterek aláírásakor sebtiben volt lehetősége az állami cégnek még aznap küldeni a kilakoltatásra vonatkozó felszólító leveleket, akkor cserelakásról miért először március 13-án kommunikáltak, azoknak részletei a mai napig nem ismertek, ahogyan az sem, hogy minden lakót érint-e.

További részletek Sudár Orsolya Facebook-oldalán.
     Kiadó: Szikra Mozgalom Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.