2024. március 26., kedd 17:00

A Szikra Mozgalom Egyesület közleménye
    Budapest, 2024. március 26., kedd (OS) - Összesen 27 lakásból és 56 üzletből kergeti el a bérlőit a MÁV a mini-Dubaj miatt – derült ki az állami cég válaszából, amelyet Sudár Orsolya, a Szikra Mozgalom zuglói polgármesterjelöltjének az adatigénylésére küldtek meg.

Az egész eljárás azért is érdekes, mert a január végén a Közlönyben kihirdetett miniszterelnöki rendelet értelmében az Emirátusok és Magyarország között a tervezett megállapodást első körben a magyar Külügyminiszter előkészíti, majd azt a kormány benyújtja az Országgyűléshez. A külügyminiszter előkészítette és a másik ország külügyminiszterével február 13-án alá is írták a tervezett megállapodást, de azt még be sem nyújtották az Országgyűlés számára. Tehát elfogadott törvény nincs, de a MÁV már február 13-án a felmondó és február 19-én a terület elhagyására felszólító leveleit postázta – derült ki a MÁV az adatigénylésre adott válaszából.

Hova a nagy sietség a MÁV részéről? – kérdezi Sudár. “A MÁV vezetősége a jövő heti lottó számokat is látja, vagy csak azt tudják előre, hogy az Országgyűlés többsége el fogja fogadni a mini-Dubajról szóló törvényjavaslatot?" – tette fel a kérdést a bejegyzésében.

Ha a külügyminiszterek aláírásakor sebtiben volt lehetősége az állami cégnek még aznap küldeni a kilakoltatásra vonatkozó felszólító leveleket, akkor cserelakásról miért először március 13-án kommunikáltak, azoknak részletei a mai napig nem ismertek, ahogyan az sem, hogy minden lakót érint-e.

További részletek Sudár Orsolya Facebook-oldalán.
     Kiadó: Szikra Mozgalom Egyesület