OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2024. március 26., kedd 16:26

A Jobbik - Konzervatívok közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. március 26., kedd (OS) - Beadvánnyal fordulok a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz a kínai rendőrök ügyében

    A mai napon a Jobbik-Konzervatívok elnökeként és európai parlamenti képviselőként beadvánnyal fordultam a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz a hazánkba érkező kínai rendőrök ügyében.

Ismert, hogy a Belügyminisztérium múlt hét szerdán erősítette meg, hogy a jövőben magyar és kínai rendőrök közös járőrszolgálatot látnak el Magyarország területén. Álláspontunk szerint azonban az az érvelés, miszerint a kínai rendőrök mindössze idegenrendészeti segítséget nyújtanának a Magyar Rendőrségnek, több okból sem áll meg.

A Kínai Népköztársaság jelenleg is egy egypártrendszerű, kommunista diktatúra, amelyben a fegyveres testületek nem szakmai, hanem politikai szempontokat, mégpedig a Kínai Kommunista Párt érdekeit érvényesítik munkájuk során. Ráadásul közismert, hogy Kína a saját területén is kiterjedt megfigyelőrendszerrel ellenőrzi polgárai mindennapjait. Mindezek mellett Kína már korábban is állított fel illegális rendőrőrsöket Magyarország területén, egyoldalúan, a magyar hatóságok tájékoztatásának legcsekélyebb szándéka nélkül, hogy az itt élő kínai közösséget megfigyelje és megfélemlítse. Semmiféle garancia nincsen arra nézve, hogy a Kínai Kommunista Párt nem fogja rendőri erőit előbb a nálunk élő kínai, majd a magyar állampolgárok vegzálására felhasználni, ahogyan arra sincsen biztosíték, hogy magyar állampolgárok érzékeny adatai nem kerülnek a kínai rendőrség és a kínai állam kezébe.
     Kiadó: Jobbik - Konzervatívok

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.