2024. március 26., kedd 16:26

A Jobbik - Konzervatívok közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. március 26., kedd (OS) - Beadvánnyal fordulok a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz a kínai rendőrök ügyében

A mai napon a Jobbik-Konzervatívok elnökeként és európai parlamenti képviselőként beadvánnyal fordultam a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz a hazánkba érkező kínai rendőrök ügyében.

Ismert, hogy a Belügyminisztérium múlt hét szerdán erősítette meg, hogy a jövőben magyar és kínai rendőrök közös járőrszolgálatot látnak el Magyarország területén. Álláspontunk szerint azonban az az érvelés, miszerint a kínai rendőrök mindössze idegenrendészeti segítséget nyújtanának a Magyar Rendőrségnek, több okból sem áll meg.

A Kínai Népköztársaság jelenleg is egy egypártrendszerű, kommunista diktatúra, amelyben a fegyveres testületek nem szakmai, hanem politikai szempontokat, mégpedig a Kínai Kommunista Párt érdekeit érvényesítik munkájuk során. Ráadásul közismert, hogy Kína a saját területén is kiterjedt megfigyelőrendszerrel ellenőrzi polgárai mindennapjait. Mindezek mellett Kína már korábban is állított fel illegális rendőrőrsöket Magyarország területén, egyoldalúan, a magyar hatóságok tájékoztatásának legcsekélyebb szándéka nélkül, hogy az itt élő kínai közösséget megfigyelje és megfélemlítse. Semmiféle garancia nincsen arra nézve, hogy a Kínai Kommunista Párt nem fogja rendőri erőit előbb a nálunk élő kínai, majd a magyar állampolgárok vegzálására felhasználni, ahogyan arra sincsen biztosíték, hogy magyar állampolgárok érzékeny adatai nem kerülnek a kínai rendőrség és a kínai állam kezébe.
     Kiadó: Jobbik - Konzervatívok