OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2024. március 24., vasárnap 21:11

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. március 24., vasárnap (OS) - 20 év a Magyar - Zsidó Kultúra Szolgálatában! Egyedülálló, nagyszabású zsidó vonatkozású, március 15-i emlékünnepséget tartott a MAZSISZEM az 1848/49-es események 175. évfordulója alkalmából a hős zsidó és nem zsidó honvédek emlékére a Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl Tivadar téren.

    A rendezvény fővédnökei Prof. Dr. Grósz Andor dandártábornok úr a MAZSIHISZ elnöke és Dr. Töll László ezredes úr a Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka volt.

A Himnusz felcsendülése előtt 9 db korabeli zászló felvonultatásával kezdődött a rendhagyó emlékünnepség, melyet Rosenfel Ildikó készített még előző évben.

Rosenfeld Dániel Imre főkántor, a szervezet alapító elnöke és egyben a rendezvény főszervezője ünnepi köszöntőjét egy áldással kezdte, majd elmondta, mi késztette arra, hogy létrehozza a szervezetet és ismertette az elmúlt 20 év legkiemelkedőbb eredményeit.

Beszélt az újra fellángoló antiszemitizmusról az egymás elleni gyűlölet hullámokról, a szomszédos háborúról, az Izraelt ért barbár terrortámadásról és hogy mindezek ellen a sajátos fegyverünk az oktatás, nevelés, kultúra, a hit és az ima ereje ami a megoldás.

A rendezvényen részt vett a HM képviseletében Bánhidy Vajk főosztályvezető, Claire Legras asszony a Francia Köztársaság nagykövete, a Miniszterelnökség részéről Domonkos Noémi főosztályvezető helyettes, Szabó György a MAZSÖK elnöke, Virágh Juditot a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség elnöke, Buncsik Ildikó a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének igazgatónője
     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.