2024. március 24., vasárnap 21:11

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. március 24., vasárnap (OS) - 20 év a Magyar - Zsidó Kultúra Szolgálatában! Egyedülálló, nagyszabású zsidó vonatkozású, március 15-i emlékünnepséget tartott a MAZSISZEM az 1848/49-es események 175. évfordulója alkalmából a hős zsidó és nem zsidó honvédek emlékére a Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl Tivadar téren.

    A rendezvény fővédnökei Prof. Dr. Grósz Andor dandártábornok úr a MAZSIHISZ elnöke és Dr. Töll László ezredes úr a Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka volt.

A Himnusz felcsendülése előtt 9 db korabeli zászló felvonultatásával kezdődött a rendhagyó emlékünnepség, melyet Rosenfel Ildikó készített még előző évben.

Rosenfeld Dániel Imre főkántor, a szervezet alapító elnöke és egyben a rendezvény főszervezője ünnepi köszöntőjét egy áldással kezdte, majd elmondta, mi késztette arra, hogy létrehozza a szervezetet és ismertette az elmúlt 20 év legkiemelkedőbb eredményeit.

Beszélt az újra fellángoló antiszemitizmusról az egymás elleni gyűlölet hullámokról, a szomszédos háborúról, az Izraelt ért barbár terrortámadásról és hogy mindezek ellen a sajátos fegyverünk az oktatás, nevelés, kultúra, a hit és az ima ereje ami a megoldás.

A rendezvényen részt vett a HM képviseletében Bánhidy Vajk főosztályvezető, Claire Legras asszony a Francia Köztársaság nagykövete, a Miniszterelnökség részéről Domonkos Noémi főosztályvezető helyettes, Szabó György a MAZSÖK elnöke, Virágh Juditot a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség elnöke, Buncsik Ildikó a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének igazgatónője
     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.