OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 10. péntek
Ismertető


2024. január 19., péntek 13:21

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. január 19., péntek (OS) - Továbbra is óriási siker a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram

        A magyar vállalkozások megerősítése és teljesítményük növelése érdekében a kormány 2023 végén arról döntött, hogy további 200 milliárd forintos keret biztosításával 2024. július 1-jéig meghosszabbítja a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramot. Ezzel összességében 1.200 milliárd forintot biztosít a kormány a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramon keresztül a gazdaság számára, amely az ország eddigi legsikeresebb hitelprogramjai közé tartozik.
     A kormány döntésének köszönhetően az autóipari, élelmiszeripari, gyógyszergyártó, építőipari, logisztikai, illetve a turizmus-vendéglátás, a telekommunikációs szektorok és a zöld ipari átállás hazai szereplői 2024. január 15-től nyújthatják be kérelmeiket az újraindított Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram termékeire. A Hitelprogram keretében a kormány rendkívül kedvező finanszírozást biztosít a vállalkozások számára, így a gazdasági szereplők 10 éves futamidejű hitel- és 5 éves futamidejű lízing termékekhez férhetnek hozzá, amelyek kamata forintban 5, euróban pedig akár 3 százalék is lehet.
     A 200 milliárd forintnyi többletforrással újraindított, a korábbinál is kedvezőbb finanszírozási feltételekkel kínált hiteltermékek iránt ismét rendkívüli érdeklődés mutatkozik.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.