2024. január 19., péntek 13:21

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. január 19., péntek (OS) - Továbbra is óriási siker a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram

        A magyar vállalkozások megerősítése és teljesítményük növelése érdekében a kormány 2023 végén arról döntött, hogy további 200 milliárd forintos keret biztosításával 2024. július 1-jéig meghosszabbítja a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramot. Ezzel összességében 1.200 milliárd forintot biztosít a kormány a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramon keresztül a gazdaság számára, amely az ország eddigi legsikeresebb hitelprogramjai közé tartozik.
     A kormány döntésének köszönhetően az autóipari, élelmiszeripari, gyógyszergyártó, építőipari, logisztikai, illetve a turizmus-vendéglátás, a telekommunikációs szektorok és a zöld ipari átállás hazai szereplői 2024. január 15-től nyújthatják be kérelmeiket az újraindított Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram termékeire. A Hitelprogram keretében a kormány rendkívül kedvező finanszírozást biztosít a vállalkozások számára, így a gazdasági szereplők 10 éves futamidejű hitel- és 5 éves futamidejű lízing termékekhez férhetnek hozzá, amelyek kamata forintban 5, euróban pedig akár 3 százalék is lehet.
     A 200 milliárd forintnyi többletforrással újraindított, a korábbinál is kedvezőbb finanszírozási feltételekkel kínált hiteltermékek iránt ismét rendkívüli érdeklődés mutatkozik.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.