OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2023. december 22., péntek 09:40

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2023. december 22., péntek (OS) - Van példa a megvalósítható bérlakásprogramra!

        Ma Magyarországon a lakhatás sokaknak jelent valós és súlyos problémát, az állampolgárok többsége mindennap érzékeli a lakhatási gondokat. A kormány megoldása a CSOK volt, ez azonban a valódi rászorulókon nem segít, csak azokon, akik jó anyagi körülmények között élnek.
     Az MSZP Rendszerváltást! programja a lakhatási válságra lakásépítési és szigetelési programot javasol. Állami bérlakásokat kell országszerte, ezerszámra építeni, ez igazi segítséget jelentene az embereknek. Igényes, korszerű és megfizethető bérlakásokkal biztosítható lenne a stabil lakhatás.
     Az MSZP javaslata nem példa nélküli, a 13. kerületben az elmúlt években többszáz önkormányzati bérlakás épült a valódi szociáldemokrata városvezetésnek köszönhetően. Már 10 évvel ezelőtt passzív ház is épült a kerületben, ez több mint 100 bérlakást foglal magába. Az ebben a házban élők évente csupán 50-60 ezer forint rezsit fizetnek.
     Az MSZP a jelenleg lakással ugyan rendelkező, de energetikailag nem korszerű lakóhellyel rendelkezők számára is segítséget nyújtana. 20 évvel ezelőtt a panelprogram keretén belül bizonyítottuk, energetikailag korszerűvé lehet tenni ezeket a lakásokat is. Ehhez hasonlóan a hagyományos építési technológiával épült lakások esetében is biztosítani kell az újraszigetelést, korszerűsítést.

Hiszékeny Dezső, az MSZP országgyűlési képviselője

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.