2023. december 22., péntek 09:40

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2023. december 22., péntek (OS) - Van példa a megvalósítható bérlakásprogramra!

        Ma Magyarországon a lakhatás sokaknak jelent valós és súlyos problémát, az állampolgárok többsége mindennap érzékeli a lakhatási gondokat. A kormány megoldása a CSOK volt, ez azonban a valódi rászorulókon nem segít, csak azokon, akik jó anyagi körülmények között élnek.
     Az MSZP Rendszerváltást! programja a lakhatási válságra lakásépítési és szigetelési programot javasol. Állami bérlakásokat kell országszerte, ezerszámra építeni, ez igazi segítséget jelentene az embereknek. Igényes, korszerű és megfizethető bérlakásokkal biztosítható lenne a stabil lakhatás.
     Az MSZP javaslata nem példa nélküli, a 13. kerületben az elmúlt években többszáz önkormányzati bérlakás épült a valódi szociáldemokrata városvezetésnek köszönhetően. Már 10 évvel ezelőtt passzív ház is épült a kerületben, ez több mint 100 bérlakást foglal magába. Az ebben a házban élők évente csupán 50-60 ezer forint rezsit fizetnek.
     Az MSZP a jelenleg lakással ugyan rendelkező, de energetikailag nem korszerű lakóhellyel rendelkezők számára is segítséget nyújtana. 20 évvel ezelőtt a panelprogram keretén belül bizonyítottuk, energetikailag korszerűvé lehet tenni ezeket a lakásokat is. Ehhez hasonlóan a hagyományos építési technológiával épült lakások esetében is biztosítani kell az újraszigetelést, korszerűsítést.

Hiszékeny Dezső, az MSZP országgyűlési képviselője

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.