OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2023. december 8., péntek 11:37

A Magyar Agrár és Gazdaság Néppárt közleménye
    Budapest, 2023. december 8., péntek (OS) - KÜLÖN FRAKCIOT HOZNA LETRE AZ ORSZAGHAZBAN HATARON TULI MAGYAROK ERDEKKEPVISELETERE A MAG, MEGVALTOZTATVA A JELENLEGI VALASZTASI RENDSZERT!

    A MAG NEPPART módosítaná a választási rendszer! Azt javasoljuk, hogy legyen külön képviselete a határon túli magyaroknak a magyar Parlamentben. Miért ne lehetne bővíteni az Országház létszámát? A MAG elfogadhatatlannak tartja, hogy több ellenzéki Párt azzal kampányol, hogy elvenné szavazati jogukat a külföldön élő magyar állampolgároktól. Ezzel ellentétben pártunk nagyobb jogkörrel ruházná fel a határon túli magyarok képviselőit, hiszen számunkra az elcsatolt területen élő magyarok a nemzet részei. A MAG Néppárt javaslata szerint azon Magyar Állampolgárok, akik nem rendelkeznek állandó magyarországi lakcímmel és határon túl élnek ne szavazzanak magyar Pártok listáira, hanem egy -egy képviselőt válasszanak meg lakhelyükről választás útján, aki képviseli őket a magyar Parlamentben. Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről, Kárpátaljáról és egy főt pedig a Kárpát- medencei szorvány magyarság képviseletére. A MAG javaslata az, hogy 2030-tol 5 fővel bővítenénk az Országházban szavazati joggal rendelkezők számát, EGY KÜLÖN FRAKCIOT LETREHOZVA A HATARON TULI MAGYAROK SZAMAKRA!
     Kiadó: Magyar Agrár és Gazdaság Néppárt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.