2023. december 8., péntek 11:37

A Magyar Agrár és Gazdaság Néppárt közleménye
    Budapest, 2023. december 8., péntek (OS) - KÜLÖN FRAKCIOT HOZNA LETRE AZ ORSZAGHAZBAN HATARON TULI MAGYAROK ERDEKKEPVISELETERE A MAG, MEGVALTOZTATVA A JELENLEGI VALASZTASI RENDSZERT!

    A MAG NEPPART módosítaná a választási rendszer! Azt javasoljuk, hogy legyen külön képviselete a határon túli magyaroknak a magyar Parlamentben. Miért ne lehetne bővíteni az Országház létszámát? A MAG elfogadhatatlannak tartja, hogy több ellenzéki Párt azzal kampányol, hogy elvenné szavazati jogukat a külföldön élő magyar állampolgároktól. Ezzel ellentétben pártunk nagyobb jogkörrel ruházná fel a határon túli magyarok képviselőit, hiszen számunkra az elcsatolt területen élő magyarok a nemzet részei. A MAG Néppárt javaslata szerint azon Magyar Állampolgárok, akik nem rendelkeznek állandó magyarországi lakcímmel és határon túl élnek ne szavazzanak magyar Pártok listáira, hanem egy -egy képviselőt válasszanak meg lakhelyükről választás útján, aki képviseli őket a magyar Parlamentben. Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről, Kárpátaljáról és egy főt pedig a Kárpát- medencei szorvány magyarság képviseletére. A MAG javaslata az, hogy 2030-tol 5 fővel bővítenénk az Országházban szavazati joggal rendelkezők számát, EGY KÜLÖN FRAKCIOT LETREHOZVA A HATARON TULI MAGYAROK SZAMAKRA!
     Kiadó: Magyar Agrár és Gazdaság Néppárt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.