OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2022. december 7., szerda 12:05

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2022. december 7., szerda (OS) - Reagálás az üzemanyagársapka megszüntetésére -

    Hernádi Zsolt a mai kormányinfón elmondta, hogy míg tavaly 1,7 milliárd liter üzemanyagot adott el a MOL, addig idén már most 2,2 milliárdot.

Ennél egyértelműbb bizonyíték nem is kell arra, hogy az üzemanyaghiányért nem a szankciók a felelősek – mellyel szemben Gulyás Gergely szerint "hiába harcoltak eredményesen" – hanem a kormány azon teljesen elhibázott politikája, mely az energiaválság közepén a tömegközlekedés helyett az autózás felé terelte az embereket, elképesztő túlkeresletet okozva ezzel.

Hónapok óta teljesen egyértelmű volt, hogy a kormány politikája fenntarthatatlan. Ha az LMP javaslatának megfelelően már nyár elején ezelőtt bevezették volna a klímabérletet, vagy bármilyen eszközzel támogatták volna, hogy az emberek az autó helyett a tömegközlekedést használják, akkor most nem lenne üzemanyagválság, és a dugók is kisebbek lennének.

Az üzemanyagválság is bizonyítja, hogy a jelenlegi helyzetre az egyetlen valódi megoldás a radikális zöldfordulat, de a kormány jól láthatóan még a saját hibáiból sem képes tanulni.

LMP sajtó
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.