OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. december 6., kedd 14:22

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. december 6., kedd (OS) - Árnyékkormány: Matolcsy beismerte, hogy Orbán tehet a megélhetési válságról, és hogy Orbán hazudott a magyaroknak

        Matolcsy György jegybankelnök tegnap történelmi beismeréssel fordult az ország felé. A fideszes elit legbefolyásosabb gazdasági embere azt mondta a megélhetési válságról, hogy  "saját döntéseink miatt vagyunk bajban" – utalva a kormány 12 éve tartó politikájára, sőt azt is beismerte, hogy "az infláció nem szankciós vagy háborús". A jegybankelnök tehát két dolgot állít: azt, hogy az Orbán-kormány a felelős a megélhetési válságért, másrészt hogy Orbán Viktor hónapok óta hazudik az országnak a válság okairól.
     Az Árnyékkormány szerint Matolcsy György beismerte, hogy az elmúlt 12 év vezetett az orbáni inflációhoz és a megélhetési válsághoz; azért megfizethetetlen a rezsi, azért van történelmi élelmiszerdrágulás, mert Orbán Viktor nem tud kormányozni. A szokatlanul nyílt beismerésből úgy tűnik, hogy a megélhetési és gazdasági válságot egy kormányválság fogja követni, az Orbán-rendszer repedezni kezdett a saját maga által előidézett válság miatt. Pontosan az történik, amire számítottunk, és amiért felállítottuk az Árnyékkormányt. Azért készülünk a kormányzásra, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, ha kiutat akar találni a válságból. Ezzel a kormánnyal és az egymásra mutogató fideszesekkel ez nem fog sikerülni.

dr. Molnár Csaba
Árnyék-kancelláriaminiszter, a DK EP-képviselője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.