2022. december 6., kedd 14:22

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. december 6., kedd (OS) - Árnyékkormány: Matolcsy beismerte, hogy Orbán tehet a megélhetési válságról, és hogy Orbán hazudott a magyaroknak

        Matolcsy György jegybankelnök tegnap történelmi beismeréssel fordult az ország felé. A fideszes elit legbefolyásosabb gazdasági embere azt mondta a megélhetési válságról, hogy  "saját döntéseink miatt vagyunk bajban" – utalva a kormány 12 éve tartó politikájára, sőt azt is beismerte, hogy "az infláció nem szankciós vagy háborús". A jegybankelnök tehát két dolgot állít: azt, hogy az Orbán-kormány a felelős a megélhetési válságért, másrészt hogy Orbán Viktor hónapok óta hazudik az országnak a válság okairól.
     Az Árnyékkormány szerint Matolcsy György beismerte, hogy az elmúlt 12 év vezetett az orbáni inflációhoz és a megélhetési válsághoz; azért megfizethetetlen a rezsi, azért van történelmi élelmiszerdrágulás, mert Orbán Viktor nem tud kormányozni. A szokatlanul nyílt beismerésből úgy tűnik, hogy a megélhetési és gazdasági válságot egy kormányválság fogja követni, az Orbán-rendszer repedezni kezdett a saját maga által előidézett válság miatt. Pontosan az történik, amire számítottunk, és amiért felállítottuk az Árnyékkormányt. Azért készülünk a kormányzásra, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, ha kiutat akar találni a válságból. Ezzel a kormánnyal és az egymásra mutogató fideszesekkel ez nem fog sikerülni.

dr. Molnár Csaba
Árnyék-kancelláriaminiszter, a DK EP-képviselője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.