OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. december 6., kedd 14:21

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. december 6., kedd (OS) - Szerdán szavaz a Parlament az MSZP javaslatáról: kössék a pedagógusok fizetését a jegybank elnökének béréhez!

        A tanárok fizetése ne lehessen kevesebb, mint a mindenkori jegybankelnök fizetésének az egytizede – erről az MSZP által benyújtott módosító javaslatról is szavaz szerdán a Parlament. Ez azt jelenti, hogy a kezdő tanári fizetésnek pótlékokkal együtt el kellene érnie az 500 ezer forintot, ami 2023. márciusától már 600 ezer forintra emelkedne.
     Ma az MNB elnökének fizetése havi bruttó 5 millió forint, ami a Fidesz által benyújtott törvényjavaslat szerint jövőre már a bruttó 6 millió forintot is meghaladhatja, és minden évben automatikusan követi az átlagbérek növekedését. Ezzel szemben egy pályakezdő tanár fizetése mindössze bruttó 312 ezer forint.
     Matolcsy György folyamatosan gyengítette a forintot, nem tett semmit a pusztító infláció ellen, a devizahiteleseket megillető pénzt alapítványokba szervezte ki, majd abból a családi-baráti köre gazdagodott.
     A jegybank elnöke hétfőn maga ismerte be, hogy egy olyan elhibázott gazdaságpolitikához asszisztált, ami brutális dráguláshoz és energia-áremelésekhez, csődbe ment vállalkozásokhoz és veszélybe került közszolgáltatásokhoz vezetett.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.