2022. december 6., kedd 14:21

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. december 6., kedd (OS) - Szerdán szavaz a Parlament az MSZP javaslatáról: kössék a pedagógusok fizetését a jegybank elnökének béréhez!

        A tanárok fizetése ne lehessen kevesebb, mint a mindenkori jegybankelnök fizetésének az egytizede – erről az MSZP által benyújtott módosító javaslatról is szavaz szerdán a Parlament. Ez azt jelenti, hogy a kezdő tanári fizetésnek pótlékokkal együtt el kellene érnie az 500 ezer forintot, ami 2023. márciusától már 600 ezer forintra emelkedne.
     Ma az MNB elnökének fizetése havi bruttó 5 millió forint, ami a Fidesz által benyújtott törvényjavaslat szerint jövőre már a bruttó 6 millió forintot is meghaladhatja, és minden évben automatikusan követi az átlagbérek növekedését. Ezzel szemben egy pályakezdő tanár fizetése mindössze bruttó 312 ezer forint.
     Matolcsy György folyamatosan gyengítette a forintot, nem tett semmit a pusztító infláció ellen, a devizahiteleseket megillető pénzt alapítványokba szervezte ki, majd abból a családi-baráti köre gazdagodott.
     A jegybank elnöke hétfőn maga ismerte be, hogy egy olyan elhibázott gazdaságpolitikához asszisztált, ami brutális dráguláshoz és energia-áremelésekhez, csődbe ment vállalkozásokhoz és veszélybe került közszolgáltatásokhoz vezetett.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.