OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2022. december 5., hétfő 13:13

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. december 5., hétfő (OS) - Orbán miatt nem jönnek az uniós pénzek - A DK elutasítja a Fidesz parlamenti nyilatkozatát, amelyben az Európai Uniót támadja

    Azok után, hogy az Orbán-kormány jó eséllyel elveszített 3000 milliárd forint uniós támogatást, a Fidesz egy ma benyújtott parlamenti nyilatkozatban nekiment hazánk európai szövetségeseinek, Németországnak és Hollandiának. A Fidesz szerint politikai nyomásgyakorlás, hogy az említett két ország parlamentjei indítványokban rögzítették, hogy Magyarország továbbra sem jogállam, magyarán Orbán Viktor nem megszüntetni akarja a korrupciót, hanem folytatni, erre kellenek neki az uniós pénzek.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor és a 12 éve tartó lopás miatt veszítheti el Magyarország az uniós támogatásokat, nem azok miatt, akik ezt szóvá teszik. Orbán Viktor úgy tesz, mint az a bűnöző, aki a lebukáskor nem önmagát, hanem az őt elkapó rendőröket hibáztatja. Valójában nem kellett volna ellopni az európai és a magyar állampolgárok pénzét, és akkor nem függesztenék fel a támogatásokat. Ahogy Orbán miatt van rezsiemelés, orbáni infláció és történelmi élelmiszerdrágulás, úgy Orbán miatt függeszthetik fel Magyarország uniós támogatásait is.

Arató Gergely
a DK frakcióvezető-helyettese

Arató Gergely sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.