2022. december 5., hétfő 13:13

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. december 5., hétfő (OS) - Orbán miatt nem jönnek az uniós pénzek - A DK elutasítja a Fidesz parlamenti nyilatkozatát, amelyben az Európai Uniót támadja

    Azok után, hogy az Orbán-kormány jó eséllyel elveszített 3000 milliárd forint uniós támogatást, a Fidesz egy ma benyújtott parlamenti nyilatkozatban nekiment hazánk európai szövetségeseinek, Németországnak és Hollandiának. A Fidesz szerint politikai nyomásgyakorlás, hogy az említett két ország parlamentjei indítványokban rögzítették, hogy Magyarország továbbra sem jogállam, magyarán Orbán Viktor nem megszüntetni akarja a korrupciót, hanem folytatni, erre kellenek neki az uniós pénzek.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor és a 12 éve tartó lopás miatt veszítheti el Magyarország az uniós támogatásokat, nem azok miatt, akik ezt szóvá teszik. Orbán Viktor úgy tesz, mint az a bűnöző, aki a lebukáskor nem önmagát, hanem az őt elkapó rendőröket hibáztatja. Valójában nem kellett volna ellopni az európai és a magyar állampolgárok pénzét, és akkor nem függesztenék fel a támogatásokat. Ahogy Orbán miatt van rezsiemelés, orbáni infláció és történelmi élelmiszerdrágulás, úgy Orbán miatt függeszthetik fel Magyarország uniós támogatásait is.

Arató Gergely
a DK frakcióvezető-helyettese

Arató Gergely sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.