OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2022. december 4., vasárnap 11:44

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. december 4., vasárnap (OS) - A DK tiltakozik a szakrendelők államosítása ellen - A kispesti szakrendelő a kispestieké!

        Arató Gergely, a DK kispesti országgyűlési képviselője, és Ternyák András, a DK kispesti szervezője közös sajtótájékoztatón tiltakozott az ellen, hogy a kormány el akarja venni a kerületektől a szakrendelőket, így a kispestit is.
     Arató Gergely felidézte: az elmúlt héten 18 órán át vitatkoztak a Parlamentben az egészségügyi törvény módosítása kapcsán, követelték, hogy mondja ki a kormány, mi a szándéka a szakrendelőkkel, de a kormány most is terelt és nem mondott igazat. "Nem voltak hajlandóak 18 órán keresztül kimondani azt, hogy nem veszik el a szakrendelőket. A szándék egyértelmű, most felmérik, és a következő év folyamán el akarják venni a szakrendelőket, ezzel veszélyeztetve a kispestiek egészségét és gyógyulását" - fogalmazott a DK országgyűlési képviselője.
     Ternyák András elmondta: a kispesti önkormányzat az elmúlt években közel két milliárd forintot fordított a kerületi egészségügyi ellátásra, ami a kispestiek javát szolgálta. "Ezt akarják berakni egy nagy közösbe, ahol a legnagyobb károsultak a kispesti polgárok lesznek" - jelentette ki a DK kispesti szervezője.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.