OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. január 23., szombat 16:45

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2021. január 23., szombat (OS) - A reális zöldek jóslása beteljesedett, de nem is kellett hozzá semmi jóstehetség, hogy a fajszi vízlépcső nélkül nincs paksi bővítés. Aki az elmúlt évek környezetben és hangulatában vízlépcső/duzzasztás melletti álláspontot merészelt kifejezni, az aljas hazaáruló.

    Az igazság kíméletlen képviselői sose népszerűek, de mindig népszerűek a duzzasztás ökológiai agresszió a természettel szemben szívükkel megértők, még akkor is, ha az igazságot árulják el. Az igazság ez állításnak éppen az ellenkezője. Az igazságnak és a magyar nemzetnek egyaránt érdeke, hogy a hamis játékosokat a reális zöldek az uborkafáról leemeljék. A bővítés telephely-engedélyezési dokumentáció, hidrológiai teendők a Duna a paksi telephely környezetvédelmi engedélyezése a duzzasztás ökológiai agresszió eszmeiség jegyében fogant. 2009-ben, az Országgyűlés "Paks bővítése kiemelt érdekünk!"kifejezésére a lakosság háromnegyed része (73 %) támogatja Paksot! Napjainkban a közvéleménynek el kell hinnie, hogy Paks alatt ugyanúgy törésvonal létezik, min Bős alatt. A reaktor tartályok függőlegesen terhelik meg a talajt, a talaj pedig az oldalra kitérés lehetősége nélkül veszi át a terhelést. A négy üzemelő blokk vonatkozásában ezt a tényt az OAH monitoring alátámasztja. A négy működő blokk reaktora süllyed, de nem billent meg.  A bővítés tervezett helyén a víz a talajban mozog, a talajtörés csak a Duna vízszintjének stabilizálásával érhető el.
Juhos László, elnök. okl. energetikus szakmérnök, reaktor szakmérnök

     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.