2021. január 23., szombat 16:45

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2021. január 23., szombat (OS) - A reális zöldek jóslása beteljesedett, de nem is kellett hozzá semmi jóstehetség, hogy a fajszi vízlépcső nélkül nincs paksi bővítés. Aki az elmúlt évek környezetben és hangulatában vízlépcső/duzzasztás melletti álláspontot merészelt kifejezni, az aljas hazaáruló.

    Az igazság kíméletlen képviselői sose népszerűek, de mindig népszerűek a duzzasztás ökológiai agresszió a természettel szemben szívükkel megértők, még akkor is, ha az igazságot árulják el. Az igazság ez állításnak éppen az ellenkezője. Az igazságnak és a magyar nemzetnek egyaránt érdeke, hogy a hamis játékosokat a reális zöldek az uborkafáról leemeljék. A bővítés telephely-engedélyezési dokumentáció, hidrológiai teendők a Duna a paksi telephely környezetvédelmi engedélyezése a duzzasztás ökológiai agresszió eszmeiség jegyében fogant. 2009-ben, az Országgyűlés "Paks bővítése kiemelt érdekünk!"kifejezésére a lakosság háromnegyed része (73 %) támogatja Paksot! Napjainkban a közvéleménynek el kell hinnie, hogy Paks alatt ugyanúgy törésvonal létezik, min Bős alatt. A reaktor tartályok függőlegesen terhelik meg a talajt, a talaj pedig az oldalra kitérés lehetősége nélkül veszi át a terhelést. A négy üzemelő blokk vonatkozásában ezt a tényt az OAH monitoring alátámasztja. A négy működő blokk reaktora süllyed, de nem billent meg.  A bővítés tervezett helyén a víz a talajban mozog, a talajtörés csak a Duna vízszintjének stabilizálásával érhető el.
Juhos László, elnök. okl. energetikus szakmérnök, reaktor szakmérnök

     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.