OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2020. augusztus 11., kedd 14:08

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. augusztus 11., kedd (OS) - A kormány nem hallgathat tovább a tragédiához vezető vértesszőlősi mentés ügyében

    Sajnálatos módon a teljesen elhibázott mentési kísérlet miatt életét vesztette a még július elején Vértesszőlősön bajba került siklóernyős. Egy olyan tragédia következett be, ami elkerülhető lett volna, éppen ezért minél előbb fel kell tárni, hogy milyen körülmények között születtek a hibás döntések és személy szerint ki a felelős értük.

A mentésben a Honvédség és a Katasztrófavédelem vett részt, ezért elkerülhetetlen a vizsgálat. A tragédia után kezdeményeztük a Honvédelmi és rendészeti bizottság összehívását, amit azonban Kósa Lajos nem tett meg, Gulyás Gergely pedig nem túl tapintatosan annyival hárította el a válaszadást, hogy jobbulást kívánt az életveszélyes állapotban kórházban fekvő siklóernyősnek.

Életét vesztette egy ember az elhibázott mentési kísérlet miatt, most már nem hallgathat tovább a kormány! Nevezzék meg, hogy ki a felelős, ugyanis ez a minimum, amivel tartoznak az elhunyt családjának, derüljön ki, hogy egyedi esetről van szó vagy rendszerszintű problémák okozták a tragédiát, annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő a vértesszőlősihez hasonló eset.

Az MSZP őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt családjának, szeretteinek.

MSZP

Bővebb információ: Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.