2024. április 30. kedd

2020. augusztus 11., kedd 14:08

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. augusztus 11., kedd (OS) - A kormány nem hallgathat tovább a tragédiához vezető vértesszőlősi mentés ügyében

Sajnálatos módon a teljesen elhibázott mentési kísérlet miatt életét vesztette a még július elején Vértesszőlősön bajba került siklóernyős. Egy olyan tragédia következett be, ami elkerülhető lett volna, éppen ezért minél előbb fel kell tárni, hogy milyen körülmények között születtek a hibás döntések és személy szerint ki a felelős értük.

A mentésben a Honvédség és a Katasztrófavédelem vett részt, ezért elkerülhetetlen a vizsgálat. A tragédia után kezdeményeztük a Honvédelmi és rendészeti bizottság összehívását, amit azonban Kósa Lajos nem tett meg, Gulyás Gergely pedig nem túl tapintatosan annyival hárította el a válaszadást, hogy jobbulást kívánt az életveszélyes állapotban kórházban fekvő siklóernyősnek.

Életét vesztette egy ember az elhibázott mentési kísérlet miatt, most már nem hallgathat tovább a kormány! Nevezzék meg, hogy ki a felelős, ugyanis ez a minimum, amivel tartoznak az elhunyt családjának, derüljön ki, hogy egyedi esetről van szó vagy rendszerszintű problémák okozták a tragédiát, annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő a vértesszőlősihez hasonló eset.

Az MSZP őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt családjának, szeretteinek.

MSZP

Bővebb információ: Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja