2014. május 1., csütörtök 09:58

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. május 1., csütörtök (OS) -

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége – "Az eskü egy életen át kötelez!" jelmondat jegyében – 2014. április 30-án tartotta éves Küldöttgyűlését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem dísztermében.
Kelemen József ny. altábornagy, a BEOSZ elnöke üdvözlő szavait követően, a Szövetség 84 önálló tagegyesületének, valamint három tagszövetségének küldöttei és a meghívott vendégek napirend előtt megemlékeztek a Szövetség alapításának 24. évfordulójáról. Önzetlen munkájuk elismeréseként számos személy és egyesület vehette át a HM politikai államtitkár, a Honvéd Vezérkar főnöke és az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka elismerő oklevelét.
A Küldöttgyűlés résztvevői meghallgatták és megvitatták a Szövetség elnökségének éves beszámolóját, a 2014. évre szóló munka- és rendezvénytervet, a 2013. évi gazdálkodásról szóló beszámolót és a 2014. évi pénzügyi tervet, az Ellenőrző Bizottság beszámolóját, majd a Tanácsadó Testület és a "Bajtársainkért" Alapítvány Kuratóriumának tájékoztatóját. Az írásos előterjesztések és az elhangzottak feletti vitát követően a küldöttek döntöttek a beszámolók és a 2014. évi tervek elfogadásáról.
A továbbiakban a Küldöttgyűlés két fővel kiegészítette az elnökséget, megvitatta és elfogadta a Szövetség Alapszabályának módosítását, majd szervezeti és tagsági kérdésekben döntött.
A BEOSZ 2014-ben is a nyugállományú katonák és hozzátartozóik érdekvédelmét, a katonai hagyományápolást és a kegyeleti gondoskodásban való részvételt tekinti legfontosabb feladatának.

Kiadó: Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége