2014. január 19., vasárnap 08:23

A Nagy Imre Társaság közleménye
    Budapest, 2014. január 19., vasárnap (OS) -

A Nagy Imre Társaság állásfoglalása

A Nagy Imre Társaság (NIT) Országos Elnöksége kinyilvánítja, hogy dr. Donáth Ferencnek, a NIT Budapesti Szervezet elnökének pártpolitikai rendezvényeken történő közvetlen fellépései és aktuálpolitikai kérdésekben tett — Nagy Imre mártír miniszterelnökhöz nem kapcsolódó — nyilatkozatai ellentétesek a Társaság alapszabályában foglaltakkal, így azokkal az Országos Elnökség nem vállal közösséget.
Emiatt dr. Donáth Ferencet az Elnökség már 2011-ben elmarasztalta egy etikai eljárás keretében, és eltiltotta attól, hogy a Nagy Imre Társaság, vagy annak Budapesti Szervezete nevében bármilyen politikai rendezvényt, vagy megmozdulást szervezzen és azokon a Társaság nevét használja.

Budapest, 2014. január 13.

Balahó Zoltán
a Nagy Imre Társaság elnöke