2013. szeptember 5., csütörtök 17:27

A Pető Intézet közleménye
    Budapest, 2013. szeptember 5., csütörtök (OS) - A Pető Intézet tiltakozását és elhatárolódását teszi közzé

    
A Pető Intézet elfogadhatatlannak tartja mindazokat a médianyilatkozatokat, amelyek az elmúlt napokban nevével összefüggésben különböző politikai szereplők által napvilágot láttak. Elhatárolódunk attól és tiltakozunk az ellen, hogy a Pető Intézet nehéz helyzetéből bárki politikai tőkét kíván magának kovácsolni.

A Pető Intézet anyagi helyzete 2005-től fordult válságosra. Az akkori fenntartó intézkedéseivel a szakadék szélére sodorta az intézményt, számtalan, a sajtóban is nyilvánosságot kapott, kétségbeesett és meg nem hallgatott segélykiáltásunk ellenére.

A Pető módszert Hungarikumként alkalmazó Intézet munkatársai, vezetői, a rászoruló magyar gyermekek, a magyar családok támasza akarnak lenni, őket kívánják szolgálni.

Közéletünkben egyértelmű pozitív elmozdulásnak ítéljük az elmúlt két év szakmai elismeréseit, a Magyar Örökség Díjat, a Prima Primissima jelölést.

Elkezdődött az új tanév, minden erőnket neveltjeink konduktív fejlesztésére és hallgatóink képzésére kívánjuk fordítani, ez a mi küldetésünk.

Pénzügyi gondjaink megoldásában pedig folytatjuk megkezdett egyeztetéseinket a szakhatóságokkal, bízunk a kormányzat támogató együttműködésében. Bizalmunkat a 1140/2011.sz. (V.12.) Korm. határozatban foglaltakra alapozzuk.

Dr. Schaffhauser Franz
rektor

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.