2024. április 26., péntek 14:27

A Civil út Alapítvány közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. április 26., péntek (OS) -

    Kultúrával és fenntarthatósággal a közös ügyért
Kovács Cintia és Kovács Dzsenifer testvérpáros a Vakok Állami Intézetében végeztek el egy három hónapos tanfolyamot, megtanultak közlekedni, és a mindennapokban elvégezni azokat a hétköznapi dolgokat, amelyekre szükségük van. Pintér Norbert mentorált látásvesztése előtt általános iskolai tanítóként dolgozott, jelenleg magántanulókat tanít és az informatika mellett dalszerzéssel foglalkozik hobbi szinten. Madaras Dorottya énekesként került a programba, színházi és énekesi területen tevékenykedik középiskolai tanulmányai mellett végzős hallgatóként.

Ők négyen kaptak lehetőséget, majd zenei képzést a novemberi kiválasztást követően. Közösen szereztek dalokat, és dolgozták fel a Márti dala című számot. A folyamat során Pásztor Anna mentorként volt jelen, és segítette a mentoráltak fejlődését: "Amit ezektől a csodásan tehetséges emberektől kaptunk az a valódiság, az őszinteség, az érintetlenség és az igazság. Brutálisan jó lett a végeredmény, nagyon jó nóták születtek, büszke vagyok a gyerekekre. A Márti dala című számunkat Mártinak dedikáltuk, aki sajnos már nem él, de ő maga is fogyatékossággal élő barátunk volt, és nagyon-nagyon büszke lenne arra, hogy egy ilyen hihetetlen dolognak a mentora lehet most ő is, hiszen régóta tevékenykedik föntről a zenekar érdekében is, és most a gyerekek érdekében is, és nagyon-nagyon büszke lenne arra a gyönyörűséges dologra, ami a Márti dalából is született."

     Kiadó: Civil út Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.