2024. április 25., csütörtök 17:03

A Párbeszéd-Zöldek közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. április 25., csütörtök (OS) - Szabó Tímea: A Fidesz most benyújtott "gyermekvédelmi" törvénye egy újabb pofon a veszélyeztetett és bántalmazott gyerekeknek

    A javaslat másik része egy Btk.-szigorítás, amely arra vonatkozik, hogy pedofil bűnelkövetőknek nem járhat elévülés, szabadlábra helyezés és reintegrációs őrizet, és nem kaphatnak erkölcsi bizonyítványt sem. "Nesze semmi, fogd meg jól" – véleményezte a javaslatnak ezt a részét Szabó Tímea.

A Népjóléti bizottság múlt heti, botrányos ülésén leszavazták az Országos Közös Akarattal és az Egységes Diákfronttal közösen benyújtott javaslatot – emlékezett vissza a képviselő –, amely egy átfogó, valódi gyermekvédelmi csomag lehetett volna és ténylegesen megvédte volna a gyerekeket.

Szabó Tímea hangsúlyozta, hogy a Fidesz által most benyújtott javaslatcsomagból hiányzik a gyermekvédelmi rendszer és a jelzőrendszer megerősítése is. A javaslatban ugyan szerepel az, hogy két év börtön járhat azoknak, akik a jelzőrendszeren nem jelzik, ha a gyermek veszélyben van, viszont mindeközben a jelzőrendszer tagjai ki vannak véreztetve, alulfizetettek, és olyan szintű a pályaelhagyás, hogy nem szakértők dolgoznak ezen a területen – fűzte hozzá a képviselő. Szerinte szerepelnie kellene a törvényben az 50 százalékos béremelésnek mind a gyermekvédelemben, mind a szociális dolgozók részére.

     Kiadó: Párbeszéd-Zöldek

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.