2024. április 25., csütörtök 08:56

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. április 25., csütörtök (OS) - A magyar gazdasági növekedésbe forgatunk minden fejlesztési forrást

    A munkaerőpiaci aktivitás növelését, a munkaerő-tartalékok mozgósítását, a munkában állók képzését és a munkakörülmények javítását 2030-ig több mint 460 milliárd forint uniós forrás (Európai Szociális Alap+) segítheti. A rendelkezésre álló forrásokból az elmúlt időszakban már összesen 272 milliárd forintnyi nyílt meg a pályázók előtt, az alábbiak szerint:

•    Mintegy 197 milliárd forint a teljes kerete az április 15-én elindult Ifjúsági Garancia programnak (GINOP Plusz 4.1.1.), ami azoknak a fiataloknak az elhelyezkedését segíti, akik se nem tanulnak, se nem dolgoznak.
•    Folyamatban van az 5 milliárd forint kerettel rendelkező KKV-k kapacitásbővítését támogató felhívásra (GINOP Plusz 3.2.4.) beérkezett pályázatok elbírálása, ami a négy leghátrányosabb helyzetű régióban segíti a vállalkozások alkalmazkodását a digitális és zöld átálláshoz.
•    Könnyített feltételekkel újra igényelhető a munkavállalók képzéséhez nyújtott támogatás (GINOP Plusz 3.2.1.) harmadik szakasza. A pályázat teljes kerete 70 milliárd forint.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.