2024. április 22., hétfő 13:31

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. április 22., hétfő (OS) - Korózs Lajos: Tartozunk annyival a gyermekbántalmazások áldozatainak, hogy nem hagyjuk elfelejteni ezeket a történeteket

    A gyermekvédelem ügyében hétről-hétre olvashatunk újabb rémtörténeteket. Az elmúlt hetekben egy állami gondozásban lévő két éves kisfiút nagy valószínűség szerint a nevelőszülők halálra vertek. Hogyan kaphatta meg a házaspár nevelőszülőként ezt a kisfiút, akiktől ezt megelőzően is emeltek már ki állami gondoskodásban lévő gyermeket? Állítólag le sem folytatták a vizsgálatot, de a szülők már bejelentkeztek egy másik nevelőszülői hálózathoz, és megkapták a gyermeket.
Felmerül a kérdés, hogy az eredeti családjától miért vették őt el. Az sem világos, hogy ha egyszer alkalmatlannak minősül egy nevelőszülő, akkor egy másik szervezetnél miért kaphat mégis gyermeket.
2023-ban közel 3000 olyan történetkerült napvilágra, amelyben valamilyen eljárást kellett volna lefolytatni.
Amit a kegyelmi ügy kapcsán Balog Zoltán és Novák Katalin tett, az kimerítheti a rendszerbántalmazás fogalmát. Azóta sokat tudni már V. János igazgatóról, K. Endréről, de keveset tudunk a másodrendű vádlottról, K. Béláról, aki éveken keresztül négy kiskorúval tartott fent szexuális kapcsolatot, és a bicskei intézmény elhagyása után milliárdos céget gründolt magának néhány éven belül.
Ezekre a kérdésekre a közvéleménynek válaszokat kell kapnia! Tartozunk annyival a bicskei, a kalocsai és a gödi áldozatoknak, hogy nem hagyjuk elfelejteni ezeket a történeteket!

Korózs Lajos, az MSZP alelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.