2024. április 16., kedd 16:07

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. április 16., kedd (OS) - Donáth Anna a Magyar Péter elleni ellenzéki lejáratásról: Aki a Megafon oldalára áll, nehezíti a kormányváltást

    Donáth Anna, a Momentum elnöke is megszólalt annak kapcsán, hogy az egyik ellenzéki párt fizetett hirdetésben támadja Magyar Pétert.

Donáth úgy fogalmaz:
"Aki Magyar Péter lejáratásában a Fidesz és a Megafon oldalára áll úgy, hogy közben az ellenzéki oldalra sorolja magát, az csak nehezebbé teszi a kormány leváltását.
Nagyon rövidtávú gondolkodás a Magyar Péter mögött álló tömeget azzal vádolni, hogy ne a rendszer bukását akarnák. Ezt senki nem kérdőjelezheti meg. A TISZA párttal és a vezetőjével szemben jogos észrevétel, hogy nem baloldali vagy liberális értékeket képvisel, jogos szóvá tenni akár az EU vagy Ukrajna kapcsán elmondott mondatait, de abban a gyűlöletcunamiban, amit a Megafon rászabadított, alapvető szolidaritással tartozunk felé.
Azért is, mert ez a tisztességes, azért is, mert ez a praktikus. Ha a politikai vitáikat az ellenzéki szereplők egymás között nem képesek kulturáltan megvívni, az borzasztó üzenet a változást akaró tömegeknek. Politikai alkalmatlanságot, kormányképtelenséget és a fideszes működés másolását üzenjük ezzel. Az ellenzéki közegnek az a dolga, hogy minden erejével és erőforrásával a kormány buktatásán dolgozzon – nem az, hogy egyes pártok a másikat gyalázzák fizetett hirdetésekben."

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.