2024. március 24., vasárnap 10:44

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. március 24., vasárnap (OS) - Március 1-jén lépett életbe az Építési és Közlekedési Minisztérium által kidolgozott, az egész országra érvényes új tömegközlekedési tarifarendszer, amely számos új kedvezmény bevezetésével az utazóközönség széles tömegének tette lényegesen megfizethetőbbé a helyközi közösségi közlekedést.

Azonban van olyan társadalmi csoport, a 25 év feletti egyetemi levelezős hallgatók, akik kimaradtak ebből a kedvezményezetti körből, pedig korábban 50%-os kedvezménnyel utazhattak lakhelyük és oktatási intézményük között.
     A levelezős hallgatók havonta több száz kilométert is utazhatnak az egyetemre, melyek során a most megszűnt 50%-os utazási kedvezmény nagy segítséget jelentett számukra.
     A Mi Hazánk Ifjai pártunk országgyűlési képviselőin keresztül írásbeli kérdéssel fordul Lázár János miniszter úrhoz, hogy megtudjuk: véletlenül maradt-e ki több tízezer érintett fiatal az új kedvezményezetti körből.
     Ifjúsági szervezetünk elkötelezett azért, hogy a levelezős hallgatók ismét legalább 50%-os kedvezménnyel utazhassanak a helyközi járatokon, valamint javasoljuk, hogy ezt a kedvezményt bővítsék ki a helyi tömegközlekedésre is!

Kiadó: Mi Hazánk Mozgalom