2023. december 22., péntek 08:44

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. december 22., péntek (OS) - A Fidesz elvette a magyarok jogát, hogy népszavazáson dönthessenek a kiemelt beruházási törvényről

        Novák Katalin köztársasági elnök aláírta az építészeti törvény módosítását, melynek az az egyetlen funkciója, hogy a kormány megkerülje a választói akaratot a kiemelt beruházásokkal kapcsolatban. Ezzel a lépéssel a Fidesz és a kormány, a köztársasági elnök asszisztálásával lehetetlenítette el a Zöld Népszavazást és semmibe vette a magyar emberek akaratát.
     Mint korábban kiderült, a Kúria átengedte a LMP – Magyarország Zöld Pártja országos népszavazási kezdeményezését, ami arról kérdezné meg a magyar embereket, hogy el akarják-e törölni a kiemelt beruházási törvényt.
     A botrányos, a természetet, a helyi közösségek érdekét súlyosan károsító beruházásokat a kormány a kiemelt beruházási törvény segítségével valósította meg, legyen szó akkumulátor-gyárakról, a Fertő tó tönkretételéről vagy a Balaton part túlzott beépítéséről.

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.