2023. december 22., péntek 08:44

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. december 22., péntek (OS) - A Fidesz elvette a magyarok jogát, hogy népszavazáson dönthessenek a kiemelt beruházási törvényről

Novák Katalin köztársasági elnök aláírta az építészeti törvény módosítását, melynek az az egyetlen funkciója, hogy a kormány megkerülje a választói akaratot a kiemelt beruházásokkal kapcsolatban. Ezzel a lépéssel a Fidesz és a kormány, a köztársasági elnök asszisztálásával lehetetlenítette el a Zöld Népszavazást és semmibe vette a magyar emberek akaratát.
     Mint korábban kiderült, a Kúria átengedte a LMP – Magyarország Zöld Pártja országos népszavazási kezdeményezését, ami arról kérdezné meg a magyar embereket, hogy el akarják-e törölni a kiemelt beruházási törvényt.
     A botrányos, a természetet, a helyi közösségek érdekét súlyosan károsító beruházásokat a kormány a kiemelt beruházási törvény segítségével valósította meg, legyen szó akkumulátor-gyárakról, a Fertő tó tönkretételéről vagy a Balaton part túlzott beépítéséről.

Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja