2023. december 7., csütörtök 15:45

A Demokratikus Koalíció közleménye (4. rész)
    Budapest, 2023. december 7., csütörtök (OS) - Dobrev Klára: A kormányváltás után új alkotmányt adunk az országnak

    A fideszes maffia jellegű bűncselekmények kapcsán pedig bevezetik a vádalku intézményét, hogy ne a hierarchia legalján állók vigyék el a balhét.

Az árnyék-miniszterelnök helyettese azzal folytatta, hogy újra, hivatalosan is állami feladattá fogják tenni a végrehajtást, amelyben az állam vállalja a felelősséget minden egyes végrehajtásért. Mert Molnár Csaba szerint a Schadl-féle alakokat a közelébe sem lett volna szabad engedni ilyen fontos közügyeknek, ezért nem fogják eltűrni, hogy maffiózók nyerészkedjenek azon, amikor családok mennek tönkre és egy élet munkája vész a semmibe.

Molnár Csaba végül arról beszélt, hogy az elmúlt évek gazdaságpolitikai gyakorlata, amely szerint minél olcsóbb a magyar munkaerő, az annál jobb a gazdaságnak, megbukott. Éppen ezért meg fogják erősíteni a szakszervezeteket, mert Molnár Csaba szerint éppen a munkahelyükön gürcölő magyarok érdeke, hogy legyen erős érdekképviseletük, ezért a szakszervezeteket széles jogkörrel és az ezek ellátásához szükséges forrásokkal fogják ellátni.

Arató Gergely kormányprogramért felelős árnyékminiszter arról beszélt, hogy a szociáldemokrata kormány a civil világgal együttműködve fogja felépíteni az emberek államát a kormányváltás után, majd bemutatta az Árnyékkormány civil programját.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.