2022. december 6., kedd 23:50

A Kortárs Építészeti Központ Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. december 6., kedd (OS) - A Kortárs Építészeti Központ és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Urbanisztika Tanszéke a DANUrB+ Interreg (Danube Urban Brand+) partnerség keretében nemzetközi konferenciát szervez Budapesten.

    A DANUrB+ zárókonferencia - A Journey Connecting Communities - fókuszában a DANUrB+ eredmények értékelése és a Duna menti közösségek jövője áll. Meghívott előadóink egész Európából érkeznek, hogy megosszák saját tapasztalataikat és gondolataikat a fenntartható városhasználatot és turizmust övező kérdésekről.
A konferencia célja, hogy szélesebb közönségnek mutassa meg, hogyan teremthető meg a kulturális kohézió a Duna-régióban a helyi közösségek bevonásával, az épített, természeti és kulturális örökségek újra-értékelésével, valamint a fenntartható turizmus és a regionális márkaépítés fejlesztésével. A konferencia folyamán a teljes DANUrB+ partnerség bemutatja saját projektjeit és eredményeit, majd az Európa számos országából érkező szakmai előadók prezentációi következnek.
A szakmai est zárása az "Eyes of the Danube - A journey connecting communities" DANUrB+ dokumentumfilm lesz, amely a Duna kultúrtájain kalauzolja körbe a nézőt, bemutatva a projektben három év alatt összegyűjtött gazdag tudásanyagot.
Amennyiben a DANUrB+ projekt eredményeiről vagy a konferenciáról további információkat szeretne megtudni, keresse fel szervezetünk honlapját!
     Kiadó: Kortárs Építészeti Központ Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.