2022. december 6., kedd 11:48

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2022. december 6., kedd (OS) - Reagálás Matolcsy György nyilatkozatára

        Matolcsy György a gazdasági bizottság ülésen egy szenvedélyes igazságbeszéd keretében az elmúlt évtized legsúlyosabb problémái közé sorolta, hogy a kormány sem a mezőgazdaságot, sem az ország energiarendszerét nem készítette fel a klímaváltozásra. Ahogy azt is kimondta a jegybankelnök, hogy a jelenlegi válságból az egyetlen kiút a radikális zöldfordulat.
     Egyrészről örülünk, hogy megkésve bár, de Matolcsy György is felismerte a nyilvánvalót. Optimizmusra ez a részünkről nem ad okot, legutóbb ugyanis Palkovics László fogalmazott meg hasonló gondolatokat a kormányoldalról, annak is elemi erejű hatása volt a kormány politikájára, mert válaszul a szélenergia után de facto a napenergiát is betiltották.
     Másrészt Matolcsy György most csupán azt bizonyította, hogy egy égő házról meg tudja állapítani, hogy ég. Csakhogy Matolcsy György az elmúlt 12 év gazdaságpolitikájának nem elszenvedője, hanem alakítója volt, most pedig legfeljebb a felelősséget szeretné elhárítani azért, mert a sereghajtóból éllovas terv véletlenül fordítva sült el. Izgalommal várjuk, hogy a jegybankelnök mikor fakad ki esetleg az elszabaduló korrupcióval szemben.
     Magyarországon valóban zöldfordulatra van szükség, de ezt csak a Fidesszel szemben lehet majd végrehajtani: unortodox gazdaságpolitikát unortodox közgazdászok tudnak csinálni, zöldpolitikát pedig nem magukat zöldre festő jegybankelnökök, hanem zöldpártok.

Csárdi Antal,
országgyűlési képviselő

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.