2022. december 5., hétfő 17:52

A Mindenki Magyarországa Mozgalom közleménye
    Budapest, 2022. december 5., hétfő (OS) - Matolcsy György ma megerősítette azt, amit azt elmúlt hónapokban mi már elmondtunk, hogy a Fidesz az elhibázott kormányzati intézkedéseinek köszönhetően válságba kormányozza az országot.

    Az MMM azért indította el a Civil Nemzeti Konzultációt, hogy mindenki elmondhassa a véleményét ezekről az intézkedésekről és rádöbbentsük a kormányt, hogy az emberek szerint rossz irányba halad Magyarország.

Mára – ahogy Matolcsy György is megerősítette – hazánk lett a világ egyik legsérülékenyebb gazdasága. Soha nem látott válság előtt állunk, ahová nem a szankciók, nem a háború, hanem a dilettáns kormányzás juttatta az országot.

Rekordmagas infláció, rekordmagas államadósság, rekordmagas államháztartási hiány, rekordmagas euró-forint és dollár-forint árfolyam, rekordmagas rezsiköltségek. Ezt hozta nekünk Orbán Viktor és kormánya.

A választások előtt a Fidesz esztelen osztogatásba és hazudozásba fogott, hogy megtartsa hatalmát. Ígéreteit megszegte, és egytől-egyig megvalósított mindent, amivel minket vádolt:
- eltörölték a rezsicsökkentést,
- kórházakat, iskolákat, szociális- és kulturális intézményeket zártak be,
- áru- és üzemanyaghiányt idéztek elő,
- tanárokat rúgnak ki, megfélemlítve a többieket, hogy jogos követeléseik mellett nem merjenek kiállni,
- rekordszintű áremeléseket idéztek elő.

Amit a Fidesz elrontott, azt nekik kell helyrehozniuk. Azonban ennek árát minden bizonnyal velünk, átlagemberekkel fogják megfizettetni, hiszen a Fidesz sosem vállalta a felelősséget semmiért.

     Kiadó: Mindenki Magyarországa Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.