2022. december 2., péntek 12:08

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. december 2., péntek (OS) -

    Az IP Scan kampánnyal az SZTNH a hatékony szellemitulajdon-kezelésben rejlő lehetőségekre hívja fel a hazai vállalkozások figyelmét.

Az IP egyben befektetés is, ami hazánkban is kezd megmutatkozni az oltalmi beadványok évről évre emelkedő számában, ráadásul az ügyfelek egyre gyakrabban választják az elektronikus bejelentést: az elektronikus benyújtások száma 2020-ban 28, 2021-ben 15 százalékkal nőtt a megelőző évihez képest. A válság időszakában a gazdasági szereplők szellemitulajdon-jogai és az azok által biztosított stabil pozíciók különösen felértékelődnek, sok vállalkozó mégsem tudja, mi a szellemitulajdon-menedzsment jelentősége és a megteendő első lépés.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának díjmentes IP Scan szolgáltatása segít felmérni, hogy miből lehet szellemi tulajdonjogot szereznie egy-egy vállalkozásnak. A hivatal az IP Scan diagnózison keresztül segíti a mikro-, kis- vagy középvállalkozásokat egyénre szabott szellemitulajdon-auditálással, melynek eredményeként hatékony IP-stratégia alakítható ki. Az adott vállalkozásra vonatkozó IP Scan elemzés legkésőbb az első interjút követő pár héten belül készül el, és a diagnózis ismeretében lehetőség van újabb konzultációra az SZTNH szakembereivel.
    
     Kiadó: Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.