2022. szeptember 25., vasárnap 10:27

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. szeptember 25., vasárnap (OS) - 20 éves az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen

Idén októberben 20 éve, hogy az első, mellrákkal kapcsolatos figyelemfelkeltő séta megrendezésre került Budapesten a rózsaszínűre kivilágított Széchenyi Lánchídon.
Azóta példaértékű lett a megmozdulás, országosan több helyen szerveznek különféle szervezetek sétát.
     Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület idei rendezvényén október első vasárnapján konferenciális keretek között tudhatunk meg többet arról, mit jelent a terápiahűség, milyen az ideális orvos-beteg kapcsolat és mit kell tudni a mammográfiás szűrési rendszerről. A betegek számára fontos információk hangzanak el a patológiai leleletekről és a mellrák típusairól is.
A nagyközönségnek szóló előadások után kulturális zenés programot hallgathatnak meg a résztvevők.
     A Lánchíd felújítása, lezárása miatt idén a Duna Korzón rendezünk zenés felvezetéssel egy rövidebb sétát, amelyre mindenkit várunk.
     Az október hónap nemzetközileg is a mellrák tudatosság időszaka. Az Egyesület kezdeményezésére szeptember utolsó napjától az első októberi hétvégéig esténként rózsaszínű díszvilágítást kap a Szabadság-szobor és a Halászbástya, hagyományosan a betegségre és a szűrésekre való figyelemfelhívás jegyében, valamint a szolidaritás kifejezésére is az érintettekkel.

Részletek az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen weboldalán és közösségi oldalán.

Kiadó: Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület