2021. január 24., vasárnap 13:59

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 24., vasárnap (OS) - A kormány a bankok helyett válassza végre az emberek érdekeit!

Ahogy egy Magyar Nemzeti banki ajánlásból kiderül: aki kilenc hónapnál hosszabb ideig élt a törlesztési moratórium (amúgy is futamidőt hosszabbító) lehetőségével, annak hitele könnyen "átstrukturálttá" válhat, s elveszítheti "tiszta adós" minősítését, ami számos hátránnyal járhat.

A hiteltörlesztési moratóriummal így is nagy baj, hogy bőven vannak "rejtett költségei", hiszen lejárása után nem a részletek összege nő, hanem az egész hitel futamideje, így összességében az sokkal drágábbá és tovább fizetendővé válik. A kormány nem először választotta a bankok érdekeit az embereké helyett: ők asszisztáltak a merénylettel felérő devizahiteles "rendezéshez", a Fidesz hozta meg a felvételkori helyett a piaci árfolyamon történő forintosítás kifosztó törvényét, ők engedik évről évre áthárítani a tranzakciós illetéket.

Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom