2021. január 24., vasárnap 13:50

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. január 24., vasárnap (OS) - A kultúra az utolsó 10 évben elképesztő fejlődésen ment át – mondta Prof. Dr. Kásler Miklós Magyarország kulturális fejlesztéseiről az Életközelben legújabb részében. A videóban miniszter beszélt Egészséges Budapest Program legújabb fejlesztéséiről, a fővárosi és vidéki kulturális intézmények helyzetéről, de kitért a Horvátországban tett látogatásának történelmi jelentőségére is.

    A miniszter kiemelte, hogy az EMMI valamennyi ágazata folytatja megkezdett programjait, ennek megfelelően a vidéki és a fővárosi egészségügyi fejlesztések is folytatódnak. Példaként a héten bejelentett 2 milliárd forintos eszközbeszerzést említette, amely az Egészséges Budapest Program keretében valósult meg.

Az Emmi miniszter kitért a Horvátországban tett hétközi látogatására: egy nagy jelentőségű eseményre került sor, mert Lepoglaván sikerült mintát venni Hunyadi Mátyás természetes fiának, Corvin Jánosnak és unokájának, Corvin Kristófnak csontjaiból, amelyeket archeogenetikai vizsgálatoknak vetnek majd alá.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.