2021. január 16., szombat 20:16

Bencsik János független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2021. január 16., szombat (OS) - A DK fejezze be a magyar gyógyszerhatóság elleni hangulatkeltést!

    A Polgári Válasz elkötelezett amellett, hogy  Magyarország minél hamarabb "kinyithasson", és megszűnjenek a mindennapi életünket korlátozó intézkedések. Meggyőződésünk, hogy ehhez egyedül a tömeges, biztonságos és hatékony oltáson át vezet az út, ezért minden olyan kezdeményezést támogatunk, amely ezt elősegíti.

Köztudott, hogy a magyar gyógyszerhatóság (OGYÉI) eljárásrendje sokkal szigorúbb, mint az Európai Gyógyszerügynökségé (EMA). Így a Demokratikus Koalíció felvetése, miszerint csak európai engedéllyel rendelkező vakcinával lehessen Magyarországon oltani, jó esetben tájékozatlanság, rosszabb esetben az oltással kapcsolatos félelmek politikai haszonszerzésből történő felerősítése. A DK-nak sajnos nem ez az első ilyen akciója. Nemrég még az orosz vakcina ellen emeltek szót, ám a Szputnyik V-öt azóta már Németország és Dél-Korea is szeretné gyártani, az Európai Unió pedig nagyon szívesen oltana vele.

Elutasítunk minden olyan kezdeményezést, amely potenciálisan hatékony és biztonságos vakcinák kizárását jelentheti a jelenleg is oltóanyaghiánnyal és kormányzati fejetlenséggel terhelt magyar oltásprogramból. Annak érdekében, hogy az életünk visszatérhessen a normális kerékvágásba, eddig hat saját javaslatot fogalmaztunk meg, ezek megtalálhatóak Facebook oldalunkon.
     Kiadó: Bencsik János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.