2019. december 13., péntek 15:07

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. december 13., péntek (OS) - Kiemelt megbecsülés és átlagosan 30%-os béremelés a szakképzésben dolgozó pedagógusoknak. A szakképzés erősítése részeként a kormány kiemelt megbecsülést és kiemelt bérezést kíván biztosítani a szakképzésben dolgozó pedagógusoknak. Ezért jövő júliustól átlagosan 30 százalékkal emelkedik a szakképzésben dolgozó pedagógusok bére. A törvény azt is garantálja, hogy senki nem járhat rosszabbul, az érintett tanárok megtarthatják a pedagógusi pályával együtt járó kedvezményeiket, a jubileumi jutalmat, a szabadságokat. Az Országgyűlés a napokban fogadta el azokat a kiegészítő törvénymódosításokat, amelyekkel hiánytalanul megteremtődtek a szakképzési rendszer megerősítésének jogszabályi feltételei. A részleteket szabályozó kormányrendelet előkészítése még zajlik, az ágazati érdekképviseletekkel egyeztetve. Az ellenzéki sajtóban megjelentekkel szöges ellentétben a szakképzésben dolgozó pedagógusokat senki nem akarja "kifacsarni", "kizsigerelni", épp ellenkezőleg: kiemelt megbecsülést és kiemelt bérezést fogunk nekik adni. A szakszervezetek ellenérzéseit ismerjük, hiszen nem érdekük, hogy 32 ezer pedagógus jogállása júliustól megváltozzon, ami az oktatókra nézve viszont kifejezetten előnyös. Ez esetben pedig fontosabbnak tűnik a pedagógusok érdeke, mint a szakszervezeteké.

A szakképzésben dolgozó pedagógusok béremelése a szakképzés átalakításának az egyik fontos eleme.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium