2018. március 19., hétfő 15:20

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 19., hétfő (OS) - Kampánycéljai érdekében ismét valótlanságokat híresztelt a Jobbik Magyarországért Mozgalom frakcióvezetője. Volner János sajtótájékoztatóján törvénytelennek nevezte az ÁSZ jogszerű ellenőrzését, és újfent megrágalmazta a független Állami Számvevőszéket. Az ÁSZ nyomatékosan hangsúlyozza: a Jobbik ellenőrzése során a vonatkozó törvényi előírások maradéktalan betartásával járt el. Volner János kijelentése azért is érthetetlen, mert a Jobbik elnöke határidőben megküldte intézkedési tervét az ÁSZ részére.

    Az Állami Számvevőszék 2018. január 8-án hozta nyilvánosságra a Jobbik Magyarországért Mozgalom ellenőrzéséről szóló jelentését. Az ÁSZ megállapította, hogy a párt a 2015-2016. évek vonatkozásában nem biztosította a számvevőszéki ellenőrzés program szerinti lefolytatását, ezáltal nem igazolta a közpénzekkel való átlátható és elszámoltatható gazdálkodását. Az ÁSZ hatósági kockázatjelzés alapján feltárta továbbá, hogy a Jobbik 2017 első félévében működéséhez a jogszabályt megsértve, tiltott vagyoni hozzájárulást fogadott el.
Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÁSZ nem hatóság, nem rendelkezik szankcionálási jogkörrel, ezért nem szab ki semmilyen büntetést. Jogosítványai arra terjednek ki, hogy a párttörvény – 2014. január 1-től egyébként szigorított – előírásai alapján amennyiben a pártok tiltott támogatást fogadtak el, akkor megállapítsa annak az értékét.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.