2018. március 19., hétfő 13:26

A Mátrix Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. március 19., hétfő (OS) - Mátrix a csomagolási hulladék csökkentéséért

    A túlvásárlás durva világát éljük. Nagyon sok az életünket átszövő felesleges csomagolóanyag, a külső csíny. Sikeres a Mátrix Közhasznú Alapítvány által, a csomagolási hulladék csökkentéséért indított környezetvédelmi program, melyet a Földművelésügyi Minisztérium és a Szelektálok.hu támogatta.

A program révén 20 oktatási intézményben tartott az alapítvány környezettudatosságot segítő előadást, ezzel is segítve a gyerekek csomagolási hulladékok problémakörével való ismerkedését. Tudatosabb vásárlói szokások = kevesebb hulladék termelés, ez a program mozgató rugója. A program során pedagógusok és gyerekek számára is hasznos kiadványsorozattal segíti a környezet védelmét a Mátrix.

Környezetvédelemért jutalom
A programsorozatban több száz gyermek vett részt az előadásokon, a kapcsolódó vetélkedőkben legaktívabb 60 gyermek csomagolástól mentes ajándék könyvet kapott.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány kérdőíves felméréssel térképezte fel a vásárlói szokásokat, a helyzet nem jó, sok embernél igen fontos szerepet tölt be egy - egy termék csomagolása, és a külcsíny.

A környezetvédelmi program pillanatairól kisfilm is készül, mely a www.matrixalapitvany.hu oldalon a tanárok, a diákok, a vásárlói szokások iránt érdeklődő lakosság számára is elérhető.

Fotó1:
https://matrixalapitvany.hu/_kep/szelektalok-matrix-foldmuvelesugyi1.jpg

Fotó2:
https://matrixalapitvany.hu/_kep/szelektalok-matrix-foldmuvelesugyi.jpg
     Kiadó: Mátrix Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.