2018. március 11., vasárnap 12:51

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 11., vasárnap (OS) - Kiáltványt tett közzé az Együtt az ellenzéki együttműködésért - Márciusi kiáltvány az ellenzéki pártokhoz címmel 12 pontos nyilatkozatot tett közzé az Együtt, amelyben minden ellenzéki pártot arra szólítanak fel, hogy egymás kiszorítása helyett működjenek együtt a Fidesz legyőzése érdekében - jelentette be Juhász Péter pártelnök, aki szerint nemcsak tettetni kell az együttműködést, hanem cselekedni is kell érte. Az Együtt minden egyes ellenzéki székházára kifüggeszti a nyilatkozatot.

    Az Együtt 12 pontos kiáltványa szerint Hódmezővásárhely példája megmutatta, hogy le lehet győzni a Fideszt, de ehhez legalább 50 választókerületben meg kell állapodnia az ellenzéki pártoknak abban, hogy ki legyen az az egy, a győzelemre legesélyesebb jelölt, aki egyedüli ellenzékiként áll szemben a fideszes jelölttel. A legjobb ellenzéki jelölt pedig az, aki a többi párt szavazójának is a legelfogadhatóbb helyben, nem pedig az, akit nagyobb párt támogat.
Úgy tűnik ugyanakkor, hogy Hódmezővásárhely példájából sem tanultak az ellenzéki pártok - tette hozzá Juhász Péter. Leszögezte: mi magunk legalább egy éve mondjuk, hogy a pártok listáját hagyni kell szabadon versenyezni, de az egyéni választókerületekben együtt kell működni. Mint mondta, történelmi bűn, ha az ellenzék nem mutatja meg, hogy képes a pártérdekeket félretéve, a nemzeti érdekeket előtérbe helyezve együttműködni egymással.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.